Компанията от Сан Франциско New Story ще печата достъпни като

...
 Компанията от Сан Франциско New Story ще печата достъпни като
Коментари Харесай

В Латинска Америка ще се появи село, напечатано на 3D принтер

 Компанията от Сан Франциско New Story ще печата налични като цена жилища в Латинска Америка.

Целта е да се обезпечи покрив на бедното население. Цената на една сграда, снабдена с всички улеснения, е 4 000 $.

Проектът New Story е ориентиран към това да се постави завършек на недостига на жилища благодарение на „ устойчиви и напредничави технологии “.

Напечатаните къщи са приспособени към локалните особености, означават от компанията, защото нейни чиновници са провели серия от беседи с бъдещите им притежатели.

Когато беседвахме с членовете на общността, разбрахме, че дизайнът на къщата не дава отговор на потребностите и упованията им, изясняват от New Story, чийто екип работи с общността по разнообразни тематика – от избора на земя до реализиране на планирането на жилищата.

Така стигнахме до основаването на система, която регистрира климатичните фактори, само че и разрастването на фамилията и нуждата от повече стаи, добавя компанията.

От там прибавят, че всеки сектор ще бъде с повърхност 120 кв. м. Вътрешната повърхност на къщата ще е към 55 кв. метра.



Засега не е известно къде точно ще се намира селото от принтирани къщи.

От компанията прецизират, че в програмата вземат участие фермери и тъкачи на друга възраст, които към този момент генерации наред живеят в една и съща къща, плащайки не по-малко от 200 $ на месец.От New Story считат, че принтираните къщи ще оказват помощ на бедните фамилии да излязат от изискванията на мизерия, което ще способства идващите генерации да трансформират радикално живота си.

Всяка къща ще бъде оборудвана с кухня навън и разширена открита площадка за развъждане на култури.

Стените и градивните детайли за всеки дом ще бъдат напечатани единствено за 24 часа при нулево количество отпадни артикули.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР